Költségvetés készítés

Költségvetés készítés

Ön újra tudja építeni családi házát, ha ezt most elrontják ?

” A házépítés olyan mint a foci……………………………………………………………….. mindenki ért hozzá! “


Szeretnénk megóvni Önt a csalódástól!
Akarja tudni, hogy reális áron mennyiért építhető meg tervezett épülete ?

.

Tudja, hogy csak akkor van előnyben egy dörzsölt kontárral szemben ha a megállapodás alapját egy részletes költségvetés képezi.

.

Tapasztalt építkezőknek nem kell bemutatni, hogy a magyar építőipari piacon hány olyan „szakember” és „szakcég” tevékenykedik, akik a piacszerzés miatt a laikus és tapasztalatlan családi ház, és ingatlan építtetők félrevezetését már az árajánlat adásánál megkezdik.

Az árajánlatban nem tisztázott anyagmennyiségeket és minőségeket kihasználva a munka elnyerése után a Megrendelő nem azt és annyit kap a pénzéért, mint amit szeretett volna.

Ezért fontos a megrendelő számára, korrekt és alapos költségvetés készüljön, amit a kiválasztás előtt a kivitelező beáraz, és ez adhatja a megállapodás alapjait.

Családi házaknál nem jó módszer az engedélyezési tervdokumentáció alapján versenyző vállalkozók által készített sokféle költségvetések összehasonlítgatása, hiszen a költségvetésből „kifelejtett” munkafolyamatok és minőségek később hivatkozási alapot teremtenek egy kis „extraprofithoz”.

Tanácsok:

Sokan a tervezőket bízzák meg az árazatlan költségvetések elkészítésével, ilyenkor a következő hibákkal találkozunk:

  1. Nem „életszagú” a költségvetés, ami azt jelenti, hogy nagyon sok tervező nem a gyakorlatnak és a terepi követelményeknek megfelelően választ bizonyos munkafolyamatokat, anyagokat.    Nem életszagú = Íróasztal mellől.
  2. Nem költség hatékony = drága megoldások a költségvetésekben. Hát ezt nem magyarázzuk. Léteznek egyszerűbb és nem drága megoldások, amiket a nem a gyakorlatban tevékenykedő tervezők esetleg nem ismernek.
  3. Napi gyakorlat, hogy a drága marketinggel dolgozó multicégek jobban érdekeltté tudják tenni a tervezőket bizonyos anyagok és technológiák eladásával, ami a tervező asztalon a legkönnyebb.

Ezzel a szösszenettel nem célunk lejáratni és megbántani a kollégákat, de a fenti hibákkal naponta találkozunk.

Szolgáltatás:

Vállaljuk független szakértői költségvetési kiírások készítését.

Akik készítik:             Kivitelezésben dolgozó gyakorlati mérnök előkészítők, sokéves szakmai tapasztalattal.

Amit adunk:               Független, gyakorlatban használható, valós mennyiséget és gazdaságos megoldásokat

tartalmazó ÁRAZATLAN kiírást vagy ÁRAZOTT költségvetést.

Mindezt mennyiért ? : Egy fuvar sóder áráért , (az épület bekerülési költségének 0,003 ezreléke) de minimum  nettó 48.000,- Ft és jó eséllyel elkerülheti élete legnagyobb idegeskedését.

Reméljük ezzel a néhány sorral felhívtuk a figyelmét arra, miért érdemes egy ház felépítésénél néhány tízezer forintot az előkészítésre költeni.

 

Érdekli, hogy mennyi lenne az építési költségvetés?

A házépítéssel nagy fába vágta a fejszéjét, azonban ha minket választ, rengeteg bosszúságtól és kiadástól kíméli meg magát. A legtöbb esetben a tulajdonosok azzal a problémával szembesülnek, hogy az általuk vagy nem hozzáértő által készített költségvetésnek a dupláját ölték bele a ház felépítésébe. Mi azért vagyunk, hogy ez Önnel ne fordulhasson elő.

Az építési költségvetés akkor lesz pontos, ha szakemberek végzik, valamint felmérünk minden olyan igényt és elképzelést, ami felmerül a házépítés során. Különösen fontos elvégeztetni azoknak, akik először fognak házépítésbe, hiszen így nem csak ők maguk lesznek tisztában a költségekkel, de a kivitelezők is ahhoz fogják magukat tartani.

Mi precíz munkával állunk szolgálatára az építési költségvetés kiszámításában. Ha velünk végezteti a költségvetéssel járó kalkulációt, biztosan nem maradnak rejtett költségek, utólagos, előre nem látott kiadások. Több éves tapasztalattal, profi szinten látjuk el a fent említett feladatokat, a megrendelőink megelégedésére.

Ha Ön is szeretné pontosan tudni, mennyibe fog kerülni a házépítés, bízzon meg minket!

felepito.hu