Okosságok, sablonok

.

Az építési szerződéshez mellékelünk egy ehhez hasonló az építményre aktualizált pénzügyi és műszaki ütemtervet. Javasoljuk , hogy e nélkül ne kezdjen dolgoztatni senkivel. Az a  vállalkozó aki nem tud összeállítani a munka megkezdése előtt egy ehhez hasonló ütemezést az nagy valószínűséggel “ahogy esik-úgy puffan” jelleggel fogja a kivitelezést “elkészíteni”.

.

Vonalas műszaki ütemterv (MINTA) katt ide

.

.

Készítsenek vállalkozási szerződést. ( Még akkor is ha a végén összetépik. )  Az építtetők és a kivitelezők általában sosem az építkezés végén vesznek össze. Akkor már (normál esetben) mindenki kezd megnyugodni. A nagy viták a kivitelezés közben kerülnek felszínre, ön azt ígérte…., ezt így gondoltam…., azt beszéltük meg…., úgy volt hogy ennyibe  kerül….

Ne vitatkozzon, ne idegeskedjen ….Írja le !!

.

Adunk egy szerződés mintát hozzá:

Szerződés minta. katt ide

 

Megbízási és vállalkozási szerződés
Napjainkban gyakran találkozunk az élet számos területén olyan eseményekkel, amikor a jog adta lehetőségek megkönnyíthetik az adott szituáció rendezését. Az ilyen esetek gyakran lehetnek a szerződések, melyek építőipari megbízások esetében elengedhetetlenek, azonban alapvetően két típusú szerződésformát különböztethetünk meg.
Lehetőségünk van megbízási szerződést kötni, amely szerint a megbízott köteles ellátni a rábízott feladatot a megbízó utasításai szerint és az érdekeit szem előtt tartva. Köthetünk vállalkozási szerződést is, melynek célja, hogy a vállalkozó teljesítse a megbízott tervezést, kivitelezést, átalakítást, valamint a megrendelő az átvételt követően megtérítse a szolgáltatás díját. Mindkét szerződés egy adott tevékenység ellátására és annak megfizetésére irányul, azonban lényeges különbség az eredmény definíciójában van, ezért cégünk ajánlja ügyfeleinek, hogy minden esetben kössenek vállalkozási szerződést a kivitelezőkkel és minden esetleges kellemetlenség elkerülhetővé válik.
További információkért és bővebb tájékoztatásért keressen minket elérhetőségeinken és kollégáink készséggel állnak rendelkezésére!